Privacy Policy

Buiten je comfort zone en ‘los laten’?

“Sometimes all you need is 20 seconds of insane courage.”

Enige tijd geleden vroeg een goede vriend mij of ik zin had om met hem te gaan toeren op de motor. Het was 30 jaar geleden dat ik achterop een motor had gezeten… Ik moest er even over nadenken… En zomaar uit het niets moest ik denken aan een advies uit de film “We bought a zoo”. Deze film gaat over een weduwnaar, die een dierentuin koopt. In de film geeft hoofdpersoon Benjamin Mee (Matt Damon), een belangrijk advies mee aan zijn tienerzoon: “Sometimes all you need is 20 seconds of insane courage. Just literally 20 seconds of just embarrassing bravery and I promise you, something great will come of it.”

Kortom, ik besloot mee te gaan achterop de motor en wat schetst mijn verbazing, 3 dagen later werd de betreffende film weer eens uitgezonden. Dit kon geen toeval zijn, het sterkte mij in mijn gevoel om achterop die motor te stappen. De zaterdag erop was het zover en wat heb ik genoten, van het begin tot het eind met een big smile achterop gezeten, zelfs als mijn vriend af en toe het gas volledig open trok en we binnen 3(?) seconden op de 140 km/u zaten.

Los laten

Zo zie je maar, het is best spannend om buiten je comfort zone te stappen, maar het kan er ook ongelooflijk leuk zijn. En als bonus heb ik weer een inzicht gekregen: Soms is het heerlijk om ‘los te laten’ en te vertrouwen op iemand anders.

Wanneer ben jij voor het laatst uit je comfort zone gestapt? En wat heb je ervan geleerd?